MediumPlenty
Kaseman_6551.jpg

Method

Commercial Interior 8,000 sf San Francisco, CA 2013

 The design for this international creative branding firm incorporates hints of the 19th century mercantile history of the space into a classic materials-focused modernist palette. The ground floor of the repurposed SOMA warehouse was a crazy quilt of diagonal wood floors, timber structure and brick walls, overlaid by massive steel seismic framing and years of cobbled-together partitions. Our challenge was to create coherence through the cavernous double-height space and integrate strong supporting materials - local Black Acacia paneling, reclaimed Douglas Fir, marble & blackened steel. Unique custom furniture & casework anchors the primary spaces, including a 16' conference table and matching benches, a marble kitchen island/gathering table cantilevered off the building’s seismic bracing, and a built-in lobby bench that tucks into the odd triangular front corner and wraps around to become a floating display of seasonal flowers. 

Blown Glass Michael Meyer

Woodwork Tomlinson Woodworks

Photographs Melissa Kaseman & Rachel Styer

Contractor JH General Construction